Ga naar de inhoud

Diensten

Coaching & advies

Poolse werknemers in dienst?

Uit onderzoek en ervaring blijkt keer op keer: door te weinig kennis van de Nederlandse taal, cultuur, en de wetgeving voelen veel Poolse medewerkers zich onveilig. Het onbegrip wat hierdoor kan ontstaan aan de werkgeverszijde maakt het vaak nog lastiger.

Gevolg? Langlopende conflicten, onnodig ziekteverzuim, veel onnodige kosten en een gebrek aan perceptie van autoriteit bij de rest van uw werknemers. En dat terwijl het zoveel mooier kan.

De potentie van mensen uit verschillende culturen die met elkaar samenwerken is groot. De weg naar die potentie heet wederzijds begrip. En mijn coaching & advies zorgt exact daarvoor.

Hoe de coach u vooruit helpt

Als leidinggevende staat u voor unieke uitdagingen bij het beheren van een divers team en het navigeren door allerlei persoonlijke verschillen.

Mijn coaching en adviesdiensten zijn speciaal ontworpen om u te ondersteunen, te ontzorgen en in staat te stellen het beste uit uzelf en uw team te halen.

Als ervaren coach begeleid ik leidinggevenden zoals u door de complexiteit van het hedendaagse zakelijke landschap. Ik begrijp dat het managen van een team soms overweldigend kan zijn. Daarom bied ik op maat gemaakte begeleiding om u te helpen bij het ontwikkelen van effectieve leiderschapsvaardigheden en het bereiken van uw doelen.

Mijn focus ligt op het vaststellen van uw unieke sterktes en het benutten van deze kwaliteiten om u te laten uitblinken in uw rol.

Een van de grootste uitdagingen waar u als leidinggevende mee te maken kunt krijgen, zijn de culturele verschillen op de werkvloer. Wat in de ene cultuur A betekent, wordt in de andere cultuur opgevat als B. En zo lopen dingen mis.

In mijn rol als coach vertaal ik deze culturele verschillen naar praktische strategieën die uw team kunnen versterken. Ik werk samen met u om inzicht te krijgen in de diverse culturele achtergronden en om de communicatie en samenwerking binnen uw team te verbeteren. Mijn aanpak helpt u om een inclusieve werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt.

Het effect op uw werknemers

Ik denk mee met leidinggevenden. Dat geeft perspectief: u begrijpt de consequenties beter van bepaalde keuzes in uw Pools-Nederlandse team. Hierdoor bent u beter in staat om uw team te motiveren en aan te sturen. 

Soms kan het moeilijk zijn om helderheid te krijgen in de complexe zakelijke vraagstukken waarmee u geconfronteerd wordt. Mijn coaching en advies helpen u bij het ontwikkelen van een strategische mindset en het nemen van weloverwogen beslissingen. Ik bied een frisse kijk op uw uitdagingen en stel de juiste vragen om u te inspireren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Eerlijk, kritisch en begripvol zijn waarden die mij daarbij typeren.

Niet onbelangrijk: voor Poolse werknemers kan het soms een uitdaging zijn om te begrijpen wat er op de Nederlandse werkvloer van hen wordt verwacht. Onze coachingsessies zijn specifiek ontwikkeld om dit soort verwachtingen op lijn te brengen met de realiteit. Het geeft hun handvatten om te functioneren naar behoren. Zo gedijen zij in hun professionele werkomgeving. 

Ik help uw Poolse werknemers om de Nederlandse werkethiek en bedrijfscultuur te begrijpen, communicatievaardigheden te verbeteren en effectief samen te werken met hun Nederlandse collega’s. Keer op keer blijkt dat deze aanpak het zelfvertrouwen van Poolse werknemers vergroot en hen helpt om met succes bij te dragen aan de groei van uw organisatie.