Meteen naar de inhoud

Diensten

Conflictoplossing

Conflictoplossing tussen de medewerkers:

Tussen collega’s die intensief met elkaar samenwerken, kunnen wel eens ergernissen ontstaan. Dat is heel normaal. Het wordt vervelend als die ergernissen uitmonden in conflicten op de werkvloer die de werksfeer en het succes van de samenwerking beïnvloedt.


Heb jij wel eens te maken (gehad) met conflicten op de werkvloer? Vond je het ook lastig om op een constructieve manier met het conflict om te gaan? Wij helpen je graag met omgaan met conflicten op de werkvloer voor een succesvolle samenwerking en goede werksfeer

Gevolgen van conflicten op de werkvloer
Veelvuldige conflicten op de werkvloer hebben verstrekkende gevolgen. De goede werksfeer is ver te zoeken. En daar hebben niet alleen de bekvechtende collega’s last van. Spanningen in een team hebben effect op alle leden. Langdurige spanningen brengen veel stress met zich mee.
Het ziekteverzuim stijgt en de situatie kan zelfs burn-out klachten veroorzaken. Langdurige uitval van een medewerker is voor een bedrijf nooit goed. Werk blijft liggen, of andere collega’s krijgen meer op hun schouders waardoor ook zij overwerkt dreigen te raken.
Werkgeluk bepaald voor een groot deel hoe productief een afdeling is. Blije werknemers zetten er samen de schouders onder. En er is niets fijner voor een leidinggevende dan een gemotiveerd team die de neuzen dezelfde kant op hebben staan.

Conflicten oplossen

 

Conflictoplossing tussen werknemer en werkgever:

U heeft een arbeidsconflict met uw werknemer en ontslag is volgens u de enige optie … maar is dan niet handig om met zo’n werknemer te spreken en de situatie op te lossen. Door de taalbarrière en/of de cultuurverschillen ervaren de Poolse weknemers bepaalde zaken anders dat ze bedoeld zijn.
Eén bijeenkomst kan al voldoende zijn om tot een oplossing te komen, soms zijn nog enkele vervolggesprekken nodig. Wij gaan de gemaakte afspraken vastleggen in een vaststellingsovereenkomst of een afsprakendocument.

In de praktijk betekent dit:

  • In overeenstemming goede werkafspraken maken, gericht op het continueren van de samenwerking;
  • Of beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden, waarbij financiële en praktische afspraken gemaakt worden die voor alle partijen acceptabel zijn.

Meer informatie over de diensten? Of wilt u een afspraak maken?

Respectvol

Ik sta voor respect en een gelijkwaardige benadering voor alle mensen.

Betrouwbaar

Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg.

Open & eerlijk

Ik werk op basis van eerlijkheid en openheid en help de mensen zo goed als ik kan.